12 Eylül 2012 Çarşamba

Miniklerde Okul Heyecanı


Miniklerde Okul Heyecanı

İl Milli Eğitim Müdürü İsa Seker, uyum programı kapsamında okul öncesinde 2 bin, ilkokul 1.sınıfta ise 3 bin 100 öğrenci olmak üzere toplam 5 bin 100 öğrencinin okula başladığını bildirdi.



Uzun Ama 

İl Milli Eğitim Müdürü İsa Seker, uyum programı kapsamında okul öncesinde 2 bin, ilkokul 1. sınıfta ise 3 bin 100 öğrenci olmak üzere toplam 5 bin 100 öğrencinin okula başladığını bildirdi.
Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlıklarınca okula yeni başlayan öğrencilerin okula alışmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan program kapsamında, öğrencilerin okula başladığını belirtti.
Uyum programıyla okul öncesi çocukları ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin okula uyumlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevmesi, okul kurallarını öğrenmesi ve okula iyi bir başlangıç yapmasının amaçlandığı ifade eden Şeker, şöyle konuştu:
"Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yeni eğitim sistemi ile ilgili tüm dönüşümlerimizi yaptık. Bu dönüşümlerin gerçekleştirilmesinde, velilerimizin, yerel yöneticilerimizin, sivil toplum örgütlerinin de önerileriyle gerekli planlamalarımızı yaptık. Ortaya çıkabilecek olumsuzlukları ötelemek yerine, kanun ve yönetmelik değişiklikleri fırsata dönüştürülerek olası sorunların önüne geçmek için ilimizde seferber oldu. İlimizde 12 yıllık zorunlu eğitime geçiş aşamasında karşılaşabileceğimiz olağanüstü durumlara karşı hazırlıklıyız. İl genelinde bu yıl uyum programı kapsamında okul öncesinde 2 bin, ilkokul 1. sınıfta ise 3 bin 100 öğrencimiz okula başlamıştır. Bu öğrencilerimiz, hafta boyunca öğretmenleri ile tanışacak, okullarını tanıyacak, bahçede ve sınıfta yapacakları etkinliklerle okul kaygısını yenmiş bir şekilde yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilecektir."
Anne-babasından ayrılmak istemeyen bazı minikler gözyaşı döktü. Bazı okullarda ailelerin sınıflara girmesine müsaade edilmezken, bazılarında ise öğrenciler aileleri ile birlikte sıralara oturdu.
Öğretmenler, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıp onlarla oyunlar oynarken, velilerin de çocuklarını okul penceresi ve kapı aralarından gözlediği görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder